Vad vi gör!

 

Vi har ett stort arbete inriktat på ungdomar och här kan du läsa kortfattat om det vi gör under ett år. Vill du se mer om det som är aktuellt just nu så kolla in under fliken ”Wzup” eller på vår facebook sida Oneighty Lidköping.


Fredagar ses vi mellan 19:30-24. Vi har ett brett ungdomsarbete men några av våra återkommande aktiviteter är:

Hemma Hos
Dessa fredagar ses vi hemma hos någon av ungdomarna eller ungdomsledarna. Vi fikar, leker/ tävlar & har en andakt tillsammans. Detta gör vi för att lära känna varandra bättre men också för att det ska vara lätt att komma.

Alive

Alive är ett ungdomsmöte som tar plats i kyrksalen i Pingstkyrkan. Ett möte med lovsång, predikan, tid för förbön & den återkommande tävlingen Alive-duellen. Efter dessa ungdomsmöten öppnar cafe kaj för fortsatt gemenskap.

Aktivitetskväll

Dessa kvällar gör vi för att lära känna varandra ännu bättre & skapa en god gemenskap. En aktivitetskväll kan t.e.x vara turneringar/ spelkväll på kaj, bilkurragömma, utomhusaktivitet, filmkväll mm.

Reclaim

En gång per termin åker vi till Skövde Pingst på ungdomsmöte. Där träffar vi ungdomar från flera olika städer i Skaraborg. Vi anordnar buss och åker dit tillsammans.

 

 


 

Konfirmation

DSC_0897Konfirmation är för dig som går i årskurs 8 på högstadiet. Konfirmation är ett jättebra sätt att få svar på många av livets frågor och en grundläggande kunskap om Jesus för att du ska kunna skapa dig en egen uppfattning om vem han är. Varje vecka träffas vi och lyssnar till undervisning, fikar tillsammans och diskuterar frågor. På våren åker vi på läger tillsammans för att lära oss mer om Jesus och hans ord men även ha roligt tillsammans. Innan året slutar med en konfirmationsgudstjänst har vi en stor fest med nära och kära. Om du vill vara med i årets konfirmation eller bara vill få mer information får du gärna höra av dig till någon av ungdomsledarna.

 

Läger

Varje år har vi flera läger, både på sommaren och vintern. Skidlägret är det största och det är  på sportlovet, v.7. Rådjursviken är också ett läger fast i början av sommaren. Segolstorplägret är ett större läger med ungdomar från hela Skaraborg och startar v. 31. Vi har även konfirmationsläger för konfa eleverna och även kick off i början av terminen som är för alla ungdomar. Att åka på läger är det bästa sättet att få nya vänner, lära sig mer om gud och få minnen för livet. Kolla därför på hemsidan för mer info om aktuella läger.

 

 


Gemensamma samlingar i församlingen för alla åldrar:

Tisdagar Bön 18.30

Varje tisdag klockan 18:30 samlas vi och ber i Pingstkyrkan. Bön är vårt sätt att prata med Gud. Jesus säger: Be och ni skall få, sök och ni skall finna, bulta och dörren skall öppnas för er. Ty var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas. Vi tror att Gud talar till oss när vi ber och att vi kan förvänta oss att se svar på det vi ber om. Välkommen att vara med!

Söndagar Gudstjänst 11.00

Varje söndag kl 11:00 hela året runt (juni, juli och augusti är det kl 10:00) har vår kyrka gudstjänst som är öppen för alla. Möten med fokus på Gud genom musik, bön och predikan. Samtidigt har vi även Söndagsäventyret för de som är mellan 4-12 år.